Apnoe: Techniken, Geheimnisse und Lifestyle des Freediving

Szeretné megtudni, hogyan kezdhetne neki a szabadtüdős búvárkodásnak? Nik Linder világrekorder könyvéből választ kaphat a sportággal kapcsolatos kérdéseire. Ez az átfogó kézikönyv lépésről lépésre vezeti be az érdeklődőt az apnea világába, és részletesen elmagyarázza nemcsak a különböző szabadtüdős merülésirányzatok fő jellemzőit, de edzés- és légzéstechnikákat is bemutat. A híres francia szabadtüdős, Guillaume Néry előszavával.

Szerző: Nik Linder
Terjedelem: 160 oldal
Kiadás éve: 2016

In die Tiefe: Wie ich meine Grenzen suchte und Chancen fand

Anna von Boetticher őszintén beszél arról, hogyan eredt álmai nyomába és vált Németország egyik legsikeresebb szabadtüdős búvárává. Könyvéből megtudhatja az olvasó, milyen módszerekkel lehet fejleszteni koncentrációs képességeinket, illetve hogyan őrizhetjük meg nyugalmunkat a legextrémebb szituációkban is. Egy igazán élvezetes olvasnivaló a Nagy Kékség, és önmagunk felfedezéséről.

Szerző: Anna von Boetticher
Terjedelem: 208 oldal
Kiadás éve: 2019

Apnoe und Meditation: Mit Relaqua entspannt zum Erfolg

A helyes légzés elsajátítása és agyunk lecsendesítése a szabadtüdős búvárkodás alapjai. Szeretné megtudni milyen légzés- és meditációs technikákat alkalmaznak a világ legjobb szabadtüdős búvárai? És hogy hogyan lehet ezeket alkalmazni a mindennapokban is? Tanulja meg a legjobb légzés és relaxációs módszereket, melyek nagy segítségére lehetnek stresszkezelés terén, illetve elősegítik a meditatív állapot elérését.

Szerző: Nik Linder
Terjedelem: 136 oldal
Kiadás éve: 2017

Apnoetauchen: Grundlagen – Trainingstipps – Praxis

Azok, akik próbálták már a szabadtüdős búvárkodást, a vízalatti világ felfedezésének egy új, mindennél szabadabb módját ismerhetik meg, ahol nincs szükség semmilyen különleges felszerelésre, csupán búvárszemüvegre, légzőcsőre és uszonyokra. Dagmar Andres-Brümmer ezen meglehetősen fiatal, ámde dinamikusan fejlődő sportág érdeklődőihöz szól kézikönyvével, melyből a szabadtüdős merülés alapjait sajátíthatja el az olvasó felszerelés tanácsoktól indulva úszás- és légzéstechnikákig.

Szerző: Dagmar Andres-Brümmer
Terjedelem: 144 oldal
Kiadás éve: 2014

Freitauchen

A szabadtüdős búvárok célja minél mélyebbre jutni, és minél hosszabb ideig a víz alatt lenni, egyetlen levegővétellel. De hogyan lehet ezt elérni? Christian Redl könyve bemutatja a sporthoz szükséges felszereléseket, olyan technikákat melyeket sikeresen alkalmazhatnak kezdő szabadtüdős búvárok teljesítményük növelésre, illetve részletesen beszél az effajta merülés veszélyeiről is.

Szerző: Christian Redl
Terjedelem: 112 oldal
Kiadás éve: 2015