The Ultimate Snorkeling Book

Nem számít, hogy Ön kezdő vagy gyakorlott sznorkelező, biztosan talál majd pár hasznos tippet Burgess MD kézikönyvében. A szerző, aki saját maga is lelkes felszíni búvár, sokéves tapasztalatát ossza meg az olvasóval felszerelés választással és sznorkelezési technikákkal kapcsolatban. Ezenkívül hasznos tippeket is kapunk arra vonatkozóan, hogyan tehetjük a lehető legbiztonságossá felszíni búvártúráinkat, és ami a legfontosabb, mit tehetünk a tengerek védelme érdekében.

Szerző: Burgess MD PhD
Terjedelem: 104 oldal
Kiadás éve: 2010

Reef Life: A Guide to Tropical Marine Life

Csupán egy búvármaszkra van szüksége ahhoz, hogy milliónyi érdekesebbnél érdekesebb élőlényt szemléljen meg a víz alatt, de vajon hányat ismer fel közülük név szerint? Ez a kézikönyv a tengeri élővilág alaposabb megismerésében nyújt segítséget felszíni és rekreációs búvároknak. Ismerje meg Földünk legszebb korallzátonyainak élővilágát Ausztráliától kezdve Ázsián keresztül egészen a Karib-tengerig.

Szerző: Brandon Cole
Terjedelem: 600 oldal
Kiadás éve: 2013

Reef Fish Identification – Florida, Caribbean, Bahamas

Florida, a Bahamák és a Karibi szigetvilág híres csodálatosan tiszta vizeiről és gazdag tengeri élővilágáról, tökéletes úticélként szolgálva búvárkodós és sznorkelezős nyaralásokhoz. Ez a komplex halmeghatározó a térség 683 faját mutatja be részletes leírásokkal és 150 képpel illusztrálva, melyek közül biztosan sokat felismer majd az olvasó egy-egy merülés alkalmával.

Szerző: Paul Humann, Ned DeLoach
Terjedelem: 548 oldal
Kiadás éve: 2014

Snorkel the World: Red Sea Coral Reef Guide

A Vörös-tenger az egyik legnépszerűbb búvár és sznorkeles desztináció, nem véletlenül. Az egész éves remek időjárás, kellemes vízhőmérséklet és páratlan élővilág mágnesként vonzza a tenger szerelmeseit. A térség gyönyörű zátonyainak gazdagsága egyszerűen, akár csak egy búvármaszkot használva is könnyen felfedezhető. Ismerje meg ebből a könyvből a leggyakrabban látható 250 fajt. Részletes leírások minőségi fotókkal halakról, teknősökről, delfinekről, puhatestűekről és korallokról.

Szerző: David Revill
Terjedelem: 248 oldal
Kiadás éve: 2012