100 Dives of a Lifetime: The World’s Ultimate Underwater Destinations

Ez a több mint 350 lenyűgöző fotót tartalmazó átfogó búvárkönyv a világ 100 legcsodálatosabb merülőhelyét mutatja be, melyeket minden búvártársnak érdemes felvennie utazási listájára. Világhírű National Geographic szerzők, Brian Skerry, Jessica Cramp és David Doubilet kalauzolják az olvasót Földünk legszebb búvárcélpontjaira a mexikói vízalatti barlangoktól kezdve egészen a jeges antarktiszi vizekig, rengeteg szakértői tippel és hasznos utazási tanácsokkal kiegészítve.

Szerző: Carrie Miller Brian Skerry
Terjedelem: 400 oldal
Kiadás éve: 2019

Fifty Places to Dive Before You Die: Diving Experts Share the World’s Greatest Destinations

Az ismert szerző, Chris Santella, aki az “50 legjobb hely” sorozatáról lett híres, ezúttal hivatásos búvárokat kért fel, hogy osszák meg a nagyközönséggel kedvenc merülőhelyeik listáját. Csodás fotók repítik az olvasót bolygónk legszebb tájaira, mint például Raja Ampat, a Kajmán-szigetek, Myanmar vagy Indonézia. Santella ezenkívül számos tanácsokat is megoszt, melyek rendkívül hasznosak lesznek azok számára, akik a könyv alapján inspirálódva belevágnak következő búvártúrájuk szervezésébe.

Szerző: Chris Santella
Terjedelem: 224 oldal
Kiadás éve: 2008

Dive Atlas of the World

Ez a professzionális búvárok és utazási szakértők által összeállított átfogó búvár atlasz a világ legjobb merülőhelyeinek gyűjteménye. Részletes leírások és minőségi fotók mutatnak be számos ismert és kevésbé ismert, csak nemrégiben felfedezett desztinációt. Egy igazi kis búvár biblia, melyből minden merülés iránt érdeklődő ötleteket és tanácsokat kaphat utazásaihoz.

Szerző: Jack Jackson
Terjedelem: 300 oldal
Kiadás éve: 2016

Amazing Diving Stories – Incredible Tales from Deep Beneath the Sea

John Bantin nagy tapasztalattal rendelkezik a búvárkodás területén. Saját búvárközpontot vezetett, és járt Földünk legszebb merülőhelyein. Ezen könyvével egy világkörüli utazásra hívja a vízalatti világ iránt érdeklődőket. Lebilincselő történeteken keresztül fedezheti fel az olvasó Észak-Európa vizeit és a Csendes-óceán gazdag korallzátonyait. Igaz történetek bátorságról, szorult helyzetekről, katasztrófákról és diadalmakról, melyeket búvárok és nem-búvárok is biztosan élvezni fognak.

Szerző: John Bantin
Terjedelem: 280 oldal
Kiadás éve: 2014

The Darkness Beckons: The History and Development of World Cave Diving

Milyen érzések kerítik hatalmába, ha meghallja a barlangi búvárkodás kifejezést? Izgatottság, vagy netán félelem? Míg egyesek valóságos rajongói a vízalatti járatok felfedezésének, mások viszolyognak tőle, de egyben mindenki egyetért: a barlangi búvárkodás számos kihívást tartogat, és megfelelő felkészültséget igényel mind fizikai, mentális és felszerelés tekintetében. Martyn Farr a barlangi búvárkodás varázslatos, ámde cseppet sem veszélytelen világát mutatja be az olvasónak. Az izgalmas történeteket tovább színesíti több mint 400 fotó, és számos illusztráció.

Szerző: Martyn Farr
Terjedelem: 384 oldal
Kiadás éve: 2017

UK Dive Guide: Diving Guide to England, Ireland, Scotland and Wales

Egy könyv, mely kiváló bizonyítéka annak, hogy nemcsak a trópusi vizek kínálnak izgalmas merüléseket. Ez a kötet Anglia, Írország, Skócia és Wales 100 merülőhelyét mutatja be, kezdőknek is kiváló parti zátonyoktól kezdve technikai szintű roncsmerülésekig. Fedezze fel Európa legkülönlegesebb vízalatti látnivalóit Patrick Shier részletes leírásai alapján!

Szerző: Patrick Shier
Terjedelem: 228 oldal
Kiadás éve: 2011

Technical Diving: An Introduction by Mark Powell

A technikai búvárkodás egyfajta divatirányzattá nőte ki magát a búvárok körében az elmúlt évek során. Népszerűsége ellenére azonban mégis kevés helytálló információ érhető el a búvárkodás ezen haladó ágazatáról, mely hiányt Mark Powell kötete hivatott pótolni. Írása célja, hogy a téma iránt érdeklődők megismerjék a technikai merülések és hagyományos búvárkodás közti különbségeket, átfogó bemutatást kapjanak a szükséges képzésekről, és tisztába kerüljenek az ágazat veszélyeivel.

Szerző: Mark Powell
Terjedelem: 240 oldal
Kiadás éve: 2018

Under Pressure: Diving Deeper with Human Factors

Bizonyára minden búvár hallott már tragikus vízalatti balesetekről melyek emberi mulasztás miatt következtek be. Lock Gareth műve számos esettanulmányon keresztül mutatja be a rekreációs és technikai búvárkodás azon tényezőit, melyek a leggyakrabban vezetnek tragédiához, illetve azokat a képességeket, melyek fejlesztésével minimálisra csökkenthető a veszélyes helyzetek előfordulásának lehetősége.

Szerző: Lock Gareth
Terjedelem: 342 oldal
Kiadás éve: 2019

Deco for Divers: A Diver’s Guide to Decompression Theory and Physiology

Mindent a dekompresszióról! A dekompresszió elmélete, hatásai és elkerülésének módjai olyan alapismeretek, melyeket minden búvárnak ismernie kell, mégis sokan csak felületes információkkal rendelkeznek erről a fontos témáról. A Deco for Divers könyv ezt az űrt hivatott kitölteni. A kötet hétköznapi nyelvre fordítja a tudományos leírásokat, hogy az könnyen érthetővé és megjegyezhetővé váljon mindenki számára.

Szerző: Mark Powell
Terjedelem: 194 oldal
Kiadás éve: 2014

Scuba Diving Hand Signals: Pocket Companion for Recreational Scuba Divers

A víz alatt csak kézjelekkel tudunk kommunikálni, ezért mindenképp szükséges azok profi szintű ismerete a biztonságos merülésekhez. Lars Behnke kötete 240 kéz jelet tartalmaz különböző témakörben: általános jelek, vészjelzések, nyomást kifejező és számjelzések, hangulati és gyakorló jelek, környezetre és élőlényekre utaló jelzések, egyéb helyzetekre utaló felhívások.

Szerző: Lars Behnke
Terjedelem: 98 oldal
Kiadás éve: 2015